
360° evaluering og bedømmelse

Med 360° evaluering af den enkelte medarbejder skabes et ensartet fundament som grundlag for den samlede bedømmelse. Lederens og de nærmeste kollegaer i gruppen bedømmer medarbejderen på de fokusområder som virksomheden har valgt som værdiskabende. Medarbejderen selv udarbejder en bedømmelse, således vi kommer hele vejen rundt medarbejderens performance. Lederen får hermed et overblik over sin egen bedømmelse af medarbejderen, samt gruppens bedømmelse af den enkelte medarbejder og medarbejderens egen vurdering af sin performance. Med et samlet overblik af bedømmelser på medarbejderen skabes værktøjet personelkompas.

Personelkompas viser en retning og skaber det rette fokus for udvikling, og herigennem et fundament for en god dialog omkring udviklingspunkter og forventningsafstemninger imellem leder og medarbejder. Alle bedømmelser er elektroniske og bliver besvaret via sin telefon eller PC. Adgang til selve besvarelserne sker via en QR kode som specifikt er oprettet til den enkelte afdeling eller gruppe i virksomheden.
Personelkompas
Personelkompas arbejder med 3 forskellige analyser i medarbejderudviklingsværktøjet. Vi ser vigtigheden i fokus og udvikling på det personlige område, men selvfølgelig også på de faglige kvalifikationer bliver udviklet. Som hjælpeværktøj til forståelse at den enkelte medarbejders adfærd og kommunikationsstil benytter vi personprofil-kompas. Herunder kan du bliver lidt klogere på sammensætning af de enkelte analyseværktøjer.
Personlige-kompas
Herunder ses et eksempel på et personlig-kompas hvor bedømmelserne er rated fra 1-5. Det røde i midten kræver størst mulig fokus og udvikling. Ligeledes ses det hvordan gruppen, såvel som lederens bedømmelse af medarbejderen er på de enkelte kompetencer som er valgt at fokusere på. De røde markeringer viser hvorledes medarbejderen selv har bedømt sine kompetencer.

Det er helt op til den enkelte virksomhed at vælge hvilke personlige kompetencer som skal have fokus og udvikles på. Vi kan tilpasse Personelkompas efter hvad virksomheden ser værdiskabende.
Faglige-kompas
Herunder ses et eksempel på et faglige-kompas hvor bedømmelserne er rated fra 0-5 hvor det røde i midten kræver ligeledes størst mulig fokus og udvikling. Ligeledes ses det hvordan gruppen, såvel som lederens bedømmelse af medarbejderen er på de enkelte kompetencer som er valgt at fokusere på. De røde markeringer viser hvorledes medarbejderen selv har bedømt sine kompetencer.

Alt efter branche, virksomhed og afdeling kan det faglige-kompas tilpasses, således det er skræddersyet til netop det område medarbejderen arbejder i.
Personprofil-kompas
Det sidste værktøj der indgår i medarbejderudviklingsværktøjet er personprofil-kompas. Her tages der udgangspunkt i en personlighedstest som giver et indblik i medarbejderens adfærdsprofil. Testen er med til at identificerer og kategoriserer adfærdsmønstre og kommunikationsstile. Den er baseret på fire primære personlighedstræk:
Dominans, Influerende, Stabilitet og Analytisk.

Disse træk repræsenterer forskellige måder, hvorpå individer reagerer på deres omgivelser og interagerer med andre. Med personprofil analysen får lederen et værktøj som kan bruges til at kende styrker og svagheder i gruppedynamikker. Ligeledes er der forskellige styrker og kompetencer som ligger naturligt ved den enkelte personlighedsadfærd.
Personprofil-kompas giver ligeledes et feedbackværktøj. Dette værktøj/guideline giver lederen mulighed for at tage højde for den enkelte medarbejderes kommunikationsstil og adfærdsmønstre, herved undgås unødvendige misforståelser, men en målrettet forberedelse til den enkelte medarbejder.
Det er vigtigt at bemærke, at de fleste mennesker har en blanding af træk fra disse kategorier, selvom en eller to træk ofte er mere dominerende. Adfærdsanalysen bruges ofte i organisationsmiljøer til at forstå og forbedre kommunikationen mellem medarbejdere, styrke teams og forbedre ledelse. Ved at identificere, hvilke træk der er mest fremtrædende hos enkeltpersoner, kan man tilpasse kommunikationsstilen og tilgange til at samarbejde og lede dem mere effektivt. Dette kan bidrage til at minimere konflikter, forbedre samarbejde og skabe et mere produktivt arbejdsmiljø.
Herunder ses eksempel på et komplet personelkompas for en medarbejder. Alle data er samlet i et udviklingsdokument som tager afsats i medarbejderens profil-kompas og de bedømmelser som leder, gruppen og medarbejderen selv har besvaret i personlig-kompas og faglig-kompas.
Klik på billede for at åbne PDF-fil.